top of page
Scherm­afbeelding 2023-04-24 om 13.53.36.png

workshop

"Zelf je eigen podcast maken"

Scherm­afbeelding 2023-04-24 om 13.53.36.png

Een podcast vertrekt vanuit 3 belangrijke bouwstenen:

In de workshop
"Zelf een podcast maken" krijg je:

 • Een fysieke workshop van 1 dag op een af te spreken locatie

 • De presentatie  die gebruikt wordt als leidraad tijdens de workshop

 • Een playlist met inspirerende podcasts voor jouw sector

 • Templates om de oefeningen uit te voeren
 • Gebruik van de opnametoestellen van allespodcast

 • Stap voor stap basisvaardigheden van een montageprogramma 

PHOTO-2022-09-06-16-49-15_edited.jpg
Scherm­afbeelding 2023-04-24 om 13.53.36.png

Wat is de workshop
"Zelf een podcast maken"?

Ik hou van podcasts. Vertel me over jouw zaak of project en ik geef je een aantal ideeën voor een podcastformat. Dat doe ik ook samen met mijn klanten aan het begin van de workshop "Zelf een podcast maken". Met een dag tijd, veel koffie, laagdrempelige opnametoestellen en een toegankelijk montageprogramma maak ik hun podcastidee concreet. 

 

Het doel: jij leert op één dag tijd wat de belangrijkste 10 stappen zijn om je eigen podcast te maken en voert deze meteen (deels) uit. Op het einde van de dag krijg je al een stukje audio mee naar huis om je podcast verder op te bouwen. Het enige wat je dan nog rest? Uitvoeren! Je zal merken dat dat een pak vlotter gaat als je de 10 stappen hebt leren kennen, vertaald naar jouw podcastidee tijdens de workshop en deze al voor je klaar liggen op je werkbank.

Voor wie is deze workshop?

 • Je bent een werknemer of dienstverlener in hoofd- of bijberoep. Coach, marketeer, communicatiemedewerker, psycholoog, copywriter, illustrator: noem maar op!

 • Je wil een warme, persoonlijke connectie opbouwen met je volgers en klanten.

 • Je verliest vandaag te veel tijd met die ene vraag “Hoe maak ik het idee voor mijn podcast concreet?” en wil het efficiënt aanpakken.

Klanten

Scherm­afbeelding 2023-04-24 om 14.12.24.png

Kathleen van Familiehulp

"Het is zover! Mijn podcast is zonet uitgestuurd naar onze 13.000 medewerkers. Ik wil je alleszins bedanken voor al jouw nuttige tips tijdens de workshop."

Nespresso_1.JPG

Ingrid van Telenet

"Wat een fantastisch leuke workshop gaf je gisteren. Heel volledig, vlot, praktisch en uitstekende slides. Een top kennismaking met de podcastwereld."

PHOTO-2022-09-06-16-49-18.jpg

Energetisch coach Thissa

"Kritische feedback? Dan moet ik serieus gaan vissen want ik vind niets dat moet verbeterd worden. Je doet dat super! Nogmaals enorm bedankt en ook voor je positieve energie."

verhalenmakers logo.png
kortomlogo.jpeg
quindo logo.jpeg
avansa logo.png
NCavmDZ9_400x400_edited.jpg
athenaoostende-home_0_edited.jpg
logo_tumult_edited.jpg
vives-logo.jpeg
logo Zinneke.jpg
logo_edited.jpg
lcc_blok - letters.jpg
ghent-authentic-logo-final(CMYK)_edited.jpg
BARN_140_edited.png
az delta.png
Stad-Roeselare_edited.jpg
Unknown-4_edited.jpg
vub logo final.jpeg
image.jpeg
co-liberalemutualiteit_edited.jpg
Unknown-2_edited.jpg
Barco-Logo_edited.png
Unknown-4_edited.jpg
Unknown.png
images.png
Unknown-3_edited.jpg
image001_edited.jpg

Dé workshop waarin je in 10 stappen zelf je podcast leert maken. 

Vind je podcasts een erg leuke manier om iets bij te leren of te ontspannen? Wil je zelf professioneel met podcasts aan de slag? Ben je creatief maar heb je wat schrik voor het technische aspect van het podcast maken? 

Veel ondernemers hebben een idee voor hun eigen podcast maar weten niet hoe te starten. Het is niet enkel een kwestie van de juiste microfoon te kopen, maar vooral van een goed verhaal leren vertellen.  Tijdens deze workshop gids ik jou daarom enerzijds door het podcastlandschap, anderzijds leg ik jou in 10 stappen uit hoe je zelf aan de slag kan met je idee. 

Deze workshop kan je zowel volgen als individu als in groep met collega's.

Scherm­afbeelding 2023-04-24 om 13.53.36.png

Hey, ik ben Sara

Als podcast producer was ik vaak bezig met het uitvoeren van producties voor mijn klanten. Ik besefte dat hun ideeën niet altijd in lijn liggen met het doel dat ze met de podcast willen bereiken en de doelgroep die men wil aanspreken. Soms was het gewoon "een podcast om de podcast". Het resultaat? Een saai gesprek dat goed was gemonteerd. Daarom besloot ik om vroeger in het proces te springen en mijn klanten te helpen bij de bron: leer het productieproces goed kennen en bereid je voor op elke fase. Ik stampte mijn workshop "Zelf een podcast maken" uit de grond en op basis van hun idee, concept, format en doelgroep maakten wij samen een trailer voor hun podcast. 

 

Nu wil ik dat ook voor jou doen. Met deze workshops wil ik ondernemers snel helpen om meer grip te krijgen op hun podcastplan, zodat ze eruit halen wat ze erin steken: liefde, waarde en energie.

ASIATPARK_HIRES-5.JPG

Bedankt voor je vraag. Ik antwoord zo spoedig mogelijk.

Ik vraag een workshop aan
Bezorg mij meer info!

 • Spotify
 • LinkedIn
 • Instagram
Sign me up!
bottom of page