AANBOD

Introducties, opleidingen en productie op maat

INTRODUCTIESESSIE

Ben je op zoek naar een lezing waarin ik haarfijn uitleg wat een podcast is, hoe je deze kan beluisteren en waar je een podcast vindt? Dan is deze sessie geknipt voor jouw organisatie.

2 uur

Onbeperkt aantal deelnemers

Online en offline mogelijk

Bij jou(w organisatie) 

Geen voorkennis vereist

Bedrijven die voor hun medewerkers, bezoekers of leden graag een sessie willen organiseren waarop duidelijk wordt wat een podcast is, zijn meest gebaat bij deze lezing. In twee uur tijd breng ik de geschiedenis van de podcast, een toelichting van wat je als luisteraar moet doen om podcasts te vinden en hoe je kan luisteren.

 

Wat heb ik nodig om een podcast te maken? Zijn jouw klanten ook benieuwd naar het maakproces van een podcast? Dan kan ik indien gewenst deze vraag beantwoorden tijdens de sessie aan de hand van een beknopt overzicht van de eerste stappen die je kan zetten om zelf een podcast te maken. 

Deze introductiesessie wordt vaak geboekt om de leden van een opleidingsorganisatie te informeren over de wondere wereld van podcasts. Daarnaast kan deze introductie dienen om collega's te informeren over podcasts omdat de organisatie zelf een podcast wil maken. Op deze manier is iedereen mee met het verhaal. In het laatste geval kan deze introductiesessie gecombineerd worden met een training voor de collega's die de podcast zullen maken. 

 

TRAINING

Hoe werk je een structuur uit voor je podcast? Hoe monteer je een podcast? Waar vind ik muziek en geluiden? Hoe plaats ik mijn podcast op Spotify? In deze training van een halve dag kom je dit alles te weten.

Halve dag

Maximum 4 deelnemers

Online en offline mogelijk

Bij jou(w organisatie) of bij Nest

Geen voorkennis vereist

Individuen die zelf een podcast willen maken en zoeken naar een korte en efficiënte training zijn het meest gebaat bij deze formule, maar ook organisaties en bedrijven kunnen deze opleiding volgen. 

 

Je leert wat een goeie structuur is voor een podcast, wat kwaliteitsvolle opnametoestellen zijn, op welke manier je een podcast monteert en hoe je jouw afgewerkte podcast de wereld in stuurt! Ik leg je ook uit hoe je omgaat met auteursrechten om muziek en geluiden op de juiste manier in je podcast te verwerken. 

Na de training beschik je over de juiste informatie om zelf een podcast te kunnen maken. Wanneer je een eerste versie van je podcast klaar hebt, kan je mij contacteren voor extra feedback en tips tijdens een coachingmoment. ​Dit kan je zelf inboeken in mijn agenda wanneer dat best voor jou past.

 

WORKSHOP

Hoe maak je het idee voor je podcast concreet? Wil je stap voor stap een podcast voor jouw bedrijf of organisatie uitwerken onder begeleiding? Dan is deze workshop van 1 dag wat je zoekt.

Volledige dag

Maximum 8 deelnemers

Online en offline mogelijk

Bij jou(w organisatie) of bij Nest

Geen voorkennis vereist

Tijdens deze interactieve workshop werken we het idee voor jouw podcast uit tot een proefaflevering. We starten de dag met inspirerende voorbeelden en zoeken naar een interessant verhaal voor jullie podcast. Aan de hand van oefeningen en tools werken we samen jouw podcast uit.

Hoe bouw je de structuur van je podcast en welke format kies je? Hoe neem ik een interview op en met welke microfoon? Waar vind ik muziek en geluiden en wat met auteursrechten? 

Tot slot monteren we de opnames en geselecteerde jingles aan elkaar en toon ik hoe je jouw afgewerkte podcast kan verspreiden. Welke platformen zijn daarvoor nodig? Via welke kanalen kan ik mijn podcast distribueren? Communicatie over je podcast vormt het sluitstuk van de opleiding. 

Deze workshop van één dag kan zowel online als offline worden gegeven. Ik kom hiervoor ook langs bij jouw bedrijf of organisatie.

Na de workshop beschik je over een aanzet om zelf een podcast te kunnen maken. Wanneer je een eerste versie van je podcast klaar hebt, kan je mij contacteren voor extra feedback en tips tijdens een coachingmoment. ​Dit kan je zelf inboeken in mijn agenda wanneer dat best voor jou past.